1 juni 2021
19:15

Brunflo FK

Referat: Ope IF - Brunflo FK

En kväll på sportfältet med äntligen publik tillåtet, solsken, vindstilla...allt var som riggat för en riktigt trevlig fotbollskväll. Det var det bara det här med själva matchen också…

Vi inleder matchen bra och etablerar oss på deras planhalva när lagen känner på varandra och vi skapar ett antal vassa chanser de första 20 minuterna, och det ser ut som vi tagit med oss den positiva energin från i fredags in i den här matchen.
Därför känns Opes ledningsmål som kommer efter ett misslyckat uppspel som lite orättvist, men vi känner att vi snart ändå kan rätta till det.
Läget uppenbarar sig när vi efter en handssituation i deras straffområde tilldöms straff. Tyvärr sitter den inte, och det blir därför bara att ruska av sig och gneta vidare.
Efterhand halvleken går äter sig Ope in i matchen betydligt mer och tar över efterhand. Vi får inte koll på deras djupledsbollar och råkar illa ut några gånger vilket straffar sig. 3-0 målet kommer efter en misstänkt off-side och vi börjar misströsta något. Därför lite tunga huvuden in i halvtidsvila med hela 0-4 underläge.

Bra snack om att ”starta om” i halvtid och fokusera på de kvarvarande 45 minuterna (vi har vänt förr), och vi kliver trots allt hoppfulla in på planen och sparkar igång andra halvlek. Tyvärr går allt åt det andra hållet än planerat. Ope tar ett steg till uppåt i skalan och bitvis är vi totalt utspelade och målen rinner iväg.
Mot slutet lyckas vi få in en pinne så att målnollan i protokollet åtminstone är utraderad.

Överlag gör vi ingen jättedålig insats, men det blev i den här matchen väldig tydligt hur tufft det faktiskt kan vara att spela i F16-serien, och vi är överlag ett nummer för litet. Ope är starkare, snabbare, mer distinkta och hetare än oss och idag räckte vi helt enkelt inte till – även om viljan fanns där.

Bara att bryta ihop, ta nya tag med träningar i veckan och hoppas på bättre lycka i nästa match.